Израелската компания NSO, която произвежда шпионски софтуер, често е обвинявана, че помага на

...
Израелската компания NSO, която произвежда шпионски софтуер, често е обвинявана, че помага на
Коментари Харесай

Производител на шпионски софтуер прие етични правила за работа

Израелската компания NSO, която произвежда шпионски софтуер, постоянно е упреквана, че помага на властническите държавни управления да заглушат дисидентите. Сега NSO разгласи, че е приела " нова политика за правата на индивида ", с цел да подсигурява, че с нейните артикули не се злоупотребява.

Тази седмица бяха оповестени поредност от ограничения, които да подсигуряват, че компанията се придържа към новите правила и оттук насетне ще ревизира евентуалните клиенти за спазването на човешките права.

NSO попадна под обстрел предходната година тъкмо поради продажбите на своя програмен продукт за наблюдаване на репресивни правителства. Компанията не разкрива кои са нейните клиенти, само че се счита, че те са страни от Близкия изток и Южна Америка.

Саудитски отстъпник пък упрекна NSO, че благодарение на софтуера й са работили убийците на саудитския публицист Джамал Кашоги предходната година.

В началото на септември полското държавно управление беше под напън да разкрие дали е закупило софтуера на компанията.

Компанията със седалище покрай Тел Авив разполага с мощен програмен продукт, който може да поеме контрола над мобилните телефони, камерите в тях и да ги трансформира в устройства за наблюдаване.

NSO твърди, че продуктът се употребява от полицията и разследващите организации за битка с " престъпността и тероризма ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР